(EWT) Lucinda schuift op in klassement na hectische koers

De tweede dag van de Energiewacht Tour leverde donderdag een geweldig slagveld op. Regen en windkracht 5 zorgden al direct uit het vertrek voor waaiers en strijd. Lucinda zat samen met ploeggenote Roxane Knetemann letterlijk in de goede waaier. Ze vonden een plek in de eerste groep van 15 die tot op de finish stand hield. Daar sloeg Chantal Blaak een dubbelslag. Lucinda werd 7e, maar door tijdens tussensprints tweemaal 2e te worden, klom ze naar plek 5 in het klassement.

Lucinda noemde het zelf ‘een dagje ouderwets wind hangen’. Daarin kon ze goed haar energie kwijt. Voor de tweede dag op rij had Lucinda prima benen, al was er in de eindsprint het beste intussen wel vanaf. Daarvoor leek ze nog even een grote slag te slaan in een groepje van zes. Die reden op dik dertig kilometer van de streep weg. Het mooiste was, met het oog op de individuele tijdrit van zaterdag, dat de specialistes Lisa Brennauer en Ellen van Dijk de slag hadden gemist.

Lucinda: “Het zag er even mooi uit, maar in een hectische finale kwamen Ellen en Lisa toch weer terug.” Roxane Knetemann was toen in de tweede groep beland, maar ook zij keerde diep in de finale terug in de groep van Lucinda, die goed stand hield tijdens het spervuur aan demarrages. In de eindsprint kon ze echter niet veel meer bijzetten. “Ik had niks meer over om te sprinten”, gaf ze toe. “Maar het was een goede wedstrijd. Wel heel zwaar. Maar ik heb niks verloren en dat is goed.”

[retweet]