(EWT) Lucinda mist power in tijdrit

Vorig jaar was Lucinda een van de smaakmakers in de Energiewacht Tour, de koers die ze in 2014 op haar naam schreef. Deze week is ze zeer actief in de etappewedstrijd in het Noorden van het land, maar het komt er tot nu toe nog niet echt uit. Zaterdag was ze in de ochtendrit even solo in de aanval, maar redde ze het niet. In de individuele tijdrit ’s middags werd ze 15e. Een teleurstelling vond ze. Kirsten Wild won de ochtendetappe en Ellen van Dijk de tijdrit. Van Dijk nam de leiding over van haar ploeggenote Chantal Blaak.

Lucinda gaf toe, dat het er in de tijdrit niet helemaal uit kwam. “Ik mis de power die ik vorig jaar in deze koers wel had. In de wedstrijden kan ik dat nog wel camoufleren, maar een tijdrit liegt niet. Het resultaat is uiteindelijk nog wel redelijk, maar ik heb momenteel toch belabberde benen. Ten opzichte van nu lijkt het wel of ik hier vorig jaar met twee vingers in de neus rond reed. Toen kon ik lekker in de wind hangen op momenten waarop ik dat wilde. Dat hoef ik nu niet te proberen. Het is wachten op betere tijden.”

Ze probeert iedere dag de impasse te doorbreken. “Ik doe mijn stinkende best, want ik wil graag, maar ik merk dat ik op dit moment te kort kom. Wat ik ook probeer, ik kan er niet doorheen trappen. Het komt wel weer, maar het is balen dat het in deze koers nu niet lukt. Al is het natuurlijk ook niet weer heel erg beroerd.” Met nog een etappe op de teller staat ze nog altijd zevende. De slotetappe wordt zondag verreden op het Duitse Waddeneiland Borkum. Er wordt de nodige wind verwacht, dus er kan nog altijd iets gebeuren.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search