(Energiewacht Tour) Hoopvolle start ploeg Lucinda

Het Rabo Liv Team van Lucinda is woensdagavond goed begonnen aan de Energiewacht Tour, na de Holland Ladies Tour, de tweede etappekoers van Nederland. In de ploegentijdrit van 11,3 kilometer door het centrum van de stad Groningen werd het team vierde. Winnaar Boels Dolmans was 31 seconden sneller, maar dat was geen schande. Ellen van Dijk van Boels is de eerste leidster van het klassement.

De vierde plek van de Raboformatie is opvallend, omdat het team in deze samenstelling nog nooit aan een rit tegen de klok heeft deelgenomen. Bovendien was er op het laatste moment een wissel nodig. Anna van der Breggen, een van de gangmakers in deze discipline meldde zich dinsdagavond af. Ze is niet helemaal fit en met het oog op het komende programma leek het beter even een pas op de plaats te maken. Shara Gillow werd geheel onvoorbereid aan de ploeg toegevoegd en ze bleek desondanks een goede schakel.

Lucinda draaide ook goed. “Ik voelde me goed en kon sterke beurten doen”, meldde ze zelf. Ook ploegleider Koos Moerenhout was tevreden. “Een goed resultaat in deze onervaren samenstelling. Natuurlijk zag ik stroeve dingen, maar ook positieve zaken. Het liep heel redelijk en het resultaat is hoopvol.” De ronde, die Lucinda in 2014 op haar naam schreef, duurt nog tot en met zondag. Dan eindigt de vijfdaagse op het Duitse Waddeneiland Borkum.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search