Eerste wereldbekerpodium smaakt naar meer

Twee dagen na terugkeer van een elf dagen durend trainingskamp met haar nieuwe ploeg Team Sunweb in het Spaanse Calpe scoorde Lucinda zondag prima in de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide. Ze werd een week voor het WK cross in Luxemburg tweede achter Marianne Vos. Mooi ook, het verschil met de sterke Vos bedroeg maar iets meer dan tien seconden.

Ze was natuurlijk heel tevreden met het resultaat. Lucinda: “Mooi, dat ik zo kort na terugkeer van een pittig trainingskamp meteen zo goed ben. Nou zat het parcours natuurlijk wel mee met de vorst van de laatste dagen. Het was keihard en dus een supersnel rondje. Als je net veel op de weg hebt getraind, is dat niet bepaald in jouw nadeel.”

Eén keer wisselen
Lucinda stak prima in haar vel in het Westbrabantse Hoogerheide. Ze kon zelfs de strijd aan gaan met Marianne Vos, die steeds meer de cadans in het veld te pakken krijgt. Vos reed al vroeg weg van de concurrentie, maar moest na een ‘pitstop’ de anderen weer naast zich dulden. Ook Lucinda wisselde een keer van fiets vanwege een te zachte band.

Daarna bleef er lang een groepje bijeen. Het brak na een val van onder anderen Eva Lechner. Sanne Cant reed weg, Lucinda en Marianne Vos sloten aan. Later kwam daar ook nog mountainbikster Annemarie Worst bij.  In de voorlaatste ronde versnelde Lucinda. Marianne Vos counterde en nam de leiding over, maar ook Marianne kon niet echt weg komen. De verschillen bleven klein. In de laatste ronde versnelde Lucinda opnieuw. Ze raakte wel weg bij de andere concurrentes maar kon leidster Vos net niet meer achterhalen.

‘Supersterk’
Het gevoel was desondanks prima. “Mijn eerste podiumplek in een wereldbekerwedstrijd. Tot nu toe was het heel vaak vierde. Dit voelt zo kort voor het WK heel goed. Ik voelde me vandaag supersterk. Natuurlijk een mooi parcours voor mij. Volgende week in Luxemburg wordt het in elk geval meer klimmen, maar de weersvoorspellingen lijken voor een hard parcours nog steeds gunstig. We gaan het zien. Ik kijk er echt naar uit.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search