‘Een dag van alleen maar regen’

brand_0508De tweede dag van de Women’s Tour of Britain was bijna een waterkoers. Het regende de gehele etappe. De rensters lieten zich er niet door uit het veld slaan en het publiek kennelijk ook niet, want het stond op meerdere plekken opnieuw rijen dik langs de kant van de weg, De duizenden toeschouwers zagen een spannende finale, waarin twee ontsnapte Italiaanse rensters, Ratto en Zorzi, maar net uit de greep van het door Rabo Liv geleide peloton wisten te blijven. Ratto won de sprint en pakte tevens de leiderstrui. Marianne Vos won op zes seconden de sprint van het peloton, goed voor de derde plek en de groene trui.

Lucinda speelde in die pelotonsprint nog een rol. Ze trok tot de laatste bocht de sprint aan voor de kopvrouw, die nu ook veel beter uitkwam dan woensdag in de eerste etappe. Het was na een hectische en zeiknatte dag echter net te laat voor etappewinst. “Het was lang geleden, maar vandaag toch maar weer eens de hele dag met het regenjack aan gereden. Gelukkig was het niet al te koud”, meldde Lucinda vanuit Northampton.

Het was een lastige dag gaf ze toe. “Lange tijd kon ik maar niet voorin komen. Maar toen ik mezelf ertoe drong, kwam ik wel wat meer in de voorste regionen van het peloton. Jammer dat we niemand in de ontsnapping hadden. Maar zoals je wel vaker ziet, werd er op de grotere ploeg fel gereageerd.” Lucinda doelde daarmee op een poging van ploeggenote Annemiek van Vleuten, die trachtte de oversteek te maken naar op dat moment de eenzame vluchter Ratto. Het halve peloton sloeg toen op hol. Toen even later Zorzi, notabene Europees kampioene tot 23 jaar, demarreerde, liet iedereen begaan.

Zorzi kwam bij haar landgenote en het peloton schrok wakker toen het verschil boven de twee minuten was uitgekomen. De ploeg van leidster Johansson maakte immers amper werk van de achtervolging. “Iris, Roxane en Annemiek hebben vervolgens een handje toegestoken en daarna liep het verschil rap terug. We kwamen helaas net te laat.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search