Dubbel gevoel op laatste dag Energiewacht Tour

Lucinda had na de laatste etappe van de Energiewacht Tour een dubbel gevoel. Tevreden over een mooie ronde met zelf een fraaie etappezege op vrijdag, een paar mooie ereplaatsen, goed rijden en twee overwinningen van ploeggenote Anna van der Breggen. Teleurgesteld over de mindere benen op de laatste dag en daardoor nipt verlies van de groene trui, die met minimaal verschil naar Kirsten Wild ging. Daar stond dus de uitstekende etappeoverwinning van Anna van der Breggen tegenover. Lisa Brennauer volgde Lucinda op als rondewinnares. Lucinda werd dit keer vierde.

Het was opnieuw een prachtige dag. Gereden werd op het Duitse Waddeneiland Borkum. Toch groot genoeg voor een leuke ronde van vijftien kilometer lengte. Door een prachtig landschap, langs de zee, door bossen en langs een binnenmeertje. Veelal over smalle weggetjes. Echt gevaarlijk was het niet, maar het bood wel kansen op waaiers. Die ontstonden al na drie kilometer. Daar viel min of meer de beslissende slag. Een elitegroep van tien reed weg, onder wie Lucinda en haar ploeggenotes Anna van der Breggen en Roxane Knetemann. Niet voor niets al de hele week de sterkste drie van het Rabo Liv Team.

Maar meer dan meezitten zat er dit keer niet in voor Lucinda. “Vandaag was niet bepaald mijn sterkste dag van deze week”, bekende ze ook. “Ik heb onderweg geprobeerd seconden te pakken en dat lukte ook. Maar de aankomst was zwaar en met slechte benen helemaal. De eindsprint werd helemaal niks voor mij, waardoor ik ook nog eens mijn groene trui verloor. Balen.”

Desondanks mocht ze terugkijken op een mooie ronde. Ze speelde elke dag een rol in de voorste rijen, reed met een gezonde dosis agressie, toonde koersinzicht en bleek tot tweemaal toe een hele sluwe finisher. Wat dus een keer dagwinst opleverde. Lucinda was gewoon een waardig titelverdedigster. Een dubbel gevoel na verlies van groen is begrijpelijk, maar een dikke dosis trots voor deze week is ook op zijn plaats.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search