Drenthe: Lucinda ondanks slappe benen goed voor ploeg

Ze voelde zich de afgelopen dagen niet lekker, maar Lucinda ging zaterdag toch van start in de Ronde van Drenthe. Dat werd voor haar geen onverdeeld succes, maar ze speelde toch nog een voorname rol in de wedstrijd, waarin de suprematie van haar ploeg Rabo Liv Women Cycling Team opvallend was maar geen overwinning opleverde. Anna van der Breggen werd in een sprint met twee geklopt door de zilveren medaille winnares van de Spelen van Londen, Lizzy Armitstead. Lucinda raakte achterop nadat haar team het peloton uit elkaar had getrokken en na verloop van tijd werd ze met een grote groep door de jury uit koers gehaald.

“Ik had slappe benen vandaag”, bekende Lucinda na de finish. “Maar ik heb toch geprobeerd nog iets voor de ploeg te betekenen.” Team-manager Koos Moerenhout vond dat dat laatste goed was gelukt. “Lucinda was niet 100%, maar ze heeft wel de boel in gang gezet. De ploeg heeft daarna het peloton op de kant getrokken en vanaf dat moment hebben we steeds initiatief gehad. Dat het dan geen winst oplevert is jammer, maar je moet ook wat geluk hebben.”

Lucinda wist wel waar de slappe benen vandaan kwamen. Het tweede deel van deze week voelde ze  zich niet helemaal ‘jofel’. “Het leek op een lichte buikgriep. Ik weet niet waar het vandaan is gekomen. Misschien iets verkeerds gegeten, of misschien in die sloot vorige week toch troep binnen gekregen. Wie zal het zeggen? Gelukkig gaat het nu weer wat beter, anders was ik vandaag niet gestart. Ik ben blij dat ik nog iets voor de ploeg kon betekenen. We hebben het als team heel goed gedaan. Anna en Iris waren grandioos. Jammer dat het net niet lukt, maar het gaat wel de goede kant op.” Lucinda rijdt zondag ook in de Novilon Eurocup.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search