‘Deze ontknoping is heel erg zuur’

lucinda_WKTTT

Roxane Knetemann en Lucinda zoeken troost bij elkaar na de finish. (Foto Davy Rietbergen | Cor Vos)

Een tweede zilveren medaille op rij in het WK ploegentijdrit leek zondag in het verschiet voor Lucinda met het Rabo Liv Team. Het marcheerde prima met de ploeg. Ondanks het voortijdige wegvallen van kopvrouw Marianne Vos en Roxane Knetemann lag het team kort voor de finish op een tweede plek. In een afdaling in de slotkilometer ging het echter helemaal fout. Annemiek van Vleuten vloog op kop van het viertal vol tegen de dranghekken aan en nam Anna van der Breggen en Pauline Ferrand Prevot mee in haar val. Alleen Lucinda kwam er ongeschonden langs. Het podium was desondanks onmiddellijk uit beeld, omdat de tijd van de 4e renster telt.

“Wat ontzettend zuur”, was de eerste reactie van Lucinda, die zich gelukkig mocht prijzen dat ze net tussen de vallende ploeggenotes door kon laveren. “Ik voelde me goed en de ploeg reed goed. We reden een strak constant tempo en technisch goed. Ook de moeilijke laatste afdaling verliep eigenlijk naar wens. We waren snel weer bij elkaar en toen ging het ineens flink mis. Tot op dat moment voelde het als een van de beste tijdritten van het seizoen.”

De gevolgen waren niet mals. Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten werden naar het ziekenhuis van Ponferrada gebracht. Daar werd bij Anna een gebroken ilium (darmbeen) geconstateerd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat zij aanstaande zaterdag in de wegwedstrijd kan starten. Bij Annemiek van Vleuten werden wonden gehecht. Wat voor haar de gevolgen zijn, is nog onduidelijk. Annemiek moet dinsdag al aan de start staan van de individuele tijdrit bij de vrouwen.

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search