(Californië) Net geen dubbel voor ploeg Lucinda

Bijna zorgde Coryn Rivera voor een tweede topsucces in de Tour of California voor de ploeg van Lucinda. De kleine Amerikaanse werd in de massasprint van de laatste etappe tweede achter Giorgia Bronzini. De sprinttrein van Team Sunweb liep zondag niet zo soepel als zaterdag, toen Rivera wel won. Lucinda noemde het dan ook een ‘leermoment’. Lucinda’s oud-ploeggenote Anna van der Breggen stootte Katie Hall op de laatste dag van de eerste plaats van het klassement.

Lucinda voorspelde een niet al te boeiende slotetappe en dat kwam ook uit. Alleen de sprints om de bonificatiesecondes waren interessant omdat de eerste twee rensters van het klassement, Hall en Van der Breggen, slechts een tel van elkaar waren verwijderd. Van der Breggen slaagde er ook via de tussensprints in om de Amerikaanse leidster te onttronen.

Team Sunweb had al voor de start besloten om zich andermaal in te zetten voor de eindsprint met Coryn Rivera, maar dat liep dit keer niet helemaal naar wens. Lucinda: “Wij hebben als ploeg gewoon gewacht tot de finale om met ons gemaakte plan weer een perfecte lead out neer te zetten. Maar het komt het niet vaak voor, dat je een perfecte lead out kunt creëren en vandaag lukte het ons dan ook niet om weer in de perfecte trein te komen. Op 1,5km van de finish kwijt raakten we elkaar in een bocht kwijt.”

Lucinda en de andere rensters waren vervolgens terecht zelfkritisch. “Tweede worden in de laatste etappe is nog steeds een superuitslag, maar doordat we zaterdag lieten zien wat wel wel kunnen in een sprinttrein, mochten we dit keer ook kritisch zijn. We hebben weer een hoop geleerd”, aldus Lucinda, die de hele week had genoten. “Het was een mooie week, nu terug naar Europa.”

Foto Dion Kerckhoffs | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search