(Californië) Lucinda voelt ‘klimmersbenen’ sterker worden

Ze speelt geen rol in het klassement, maar toch is Lucinda enthousiast over de eerste twee dagen in de Tour of California. Na de redelijke start op de eerste dag ging het in de Koninginnenrit van vrijdag zelfs weer iets beter. De beklimmingen waren langer, maar Lucinda hield goed stand. Op de laatste klim, twaalf kilometer lang, kon ze kopvrouw Coryn Rivera lange tijd nog ondersteunen. De Amerikaanse Katie Hall won de rit en pakte de leiderstrui. Anna van der Breggen werd weer tweede. Rivera zevende.

Team Sunweb had een mooi strijdplan klaar liggen voor de tweede dag. Een groepje met renster(s) van de ploeg weg laten rijden op de eerste klim en daarmee druk op de ketel zetten. Dat lukte helaas niet. Lucinda’s ploeggenote Juliette Labous reed wel weg, maar kreeg niemand mee. Alleen doorrijden in deze omstandigheden was zinloos.

Na de afdaling van de eerste col was er een open tussenstuk waar de wind gunstig stond voor waaiers. Team Sunweb nam daar het initiatief en op prachtige wijze trok de ploeg van Lucinda het peloton aan flarden. Meerdere klassementsrensters waren verrast, maar helaas draaide het parcours al weer snel en alles kwam weer bijeen.

Zodoende begon een compleet peloton aan de twaalf kilometer lange slotklim. Daar richtte de ploeg zich volledig op Coryn Rivera, die in Californië bewijst, dat ze veel meer kan dan alleen maar sprinten. Lucinda kon daarbij tot haar eigen verrassing lang mee gaan. Tot halverwege de beklimming hield ze stand in de uitgedunde eerste groep. Ze belandde in de derde groep op niet al te grote achterstand van de koploopsters Hall en Van der Breggen.

Na de afdaling wachtte dezelfde korte maar pittige klim naar de finish als donderdag in de openingsrit. Hall reed daar Van der Breggen uit de wielen. Coryn Rivera hield knap stand en Lucinda telde haar zegeningen: “Voor mijzelf was het in de finale volgen, maar ik ben erg tevreden dat ik alweer zo lang mee kon op een lange en zware beklimming.” Zaterdag en zondag volgen de laatste twee etappes, maar dan op zeeniveau.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search