(Californië) Lucinda pakt draad weer op in Californische ronde

Lucinda is donderdag goed begonnen aan de Tour of California. Ze pakte in de mooie Amerikaanse ronde de draad weer op na ruim vier weken zonder koersen. Lucinda eindigde niet vooraan, maar ze hield toch een goed gevoel over aan haar rentree. Tot de slotklim naar de eindstreep kon ze haar kopvrouwen goed beschermen. Megan Guarnier won net als vorig jaar de eerste etappe. Ze bleef olympisch kampioene Anna van der Breggen nipt voor. Lucinda eindigde in een groepje op ruim anderhalve minuut.

Al vroeg doemde de eerste zware klim op. Emerald Bay van eerste categorie. De strijd brandde daar al los, maar niemand kon wegkomen. Pas na vijftig kilometer was de eerste serieuze ontsnapping van twee rensters. Ze pakten meer dan een minuut, maar Boels Dolmans controleerde de koers. Anna van der Breggen dichtte vervolgens het gat op een klim.

Daarna bleef een grote groep bijeen tot aan de voet van de slotklim van 1,6 kilometer. Daar trokken Guarnier en Van der Breggen de wedstrijd gezamenlijk open. Nadat ze haar werk had gedaan haakte Lucinda daar af.

Lucinda: “Voor mij was het vandaag vooral zaak gedurende de koers te zorgen dat er geen gevaarlijke ontsnappingen zonder Team Sunweb waren en richting de finish om samen met Julia Soek, onze kopvrouwen Coryn Rivera en Leah Kirchman veilig van voor te houden tot de klim echt begon. Wat me ondanks de hoogte (1900 m) en zonder koersritme goed afging. Eenmaal echt aan de finishklim begonnen, was het wel echt op. In eigen tempo omhoog gereden. Op naar vrijdag, wat de zwaarste dag van de week zou moeten zijn.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search