(Californië) Kop is eraf in Amerikaanse ronde

Het Rabo Liv Team doet deze week voor de eerste keer mee aan de Tour of California en Lucinda maakt deel uit van de formatie voor die Amerikaanse ronde. De ploeg is al vanaf maandag in de Verenigde Staten en dat is om negen uur tijdsverschil te overbruggen eigenlijk nog net iets te kort. Desondanks verliep het donderdag wel redelijk. Marianne Vos kon na een rustige etappe mee sprinten. Ze werd vijfde. Oud-Raborenster Megan Guarnier won. Lucinda reed een dienstbare etappe.

Er waren geen hoge obstakels in het etappeprofiel opgenomen, maar het was toch behoorlijk lastig. Vrijwel de gehele etappe speelde zich namelijk op meer dan 2.000 meter hoogte af en er stond ook nog eens een bijna stormachtige wind. “Het was niet echt heel makkelijk”, gaf ook Lucinda toe. “Vooral bij de bergprijzen had ik door de extreme hoogte ademhalingsproblemen. Later ging dat gelukkig wel wat beter.”

De rit werd beheerst door een aanval van de Britse Sara Storey. Die reed solo naar een maximale voorsprong van bijna vijf minuten, maar toen Boels-Dolmans, gesteund door Jeanne Korevaar, werk ging maken van de achtervolging was het toch snel gebeurd. In de finale, met de laatste twee kilometer bergop, offerde Lucinda zich op voor haar Australische ploeggenote Shara Gillow, die in California haar ticket voor Rio moet zien af te dwingen.

Lucinda: “De laatste kilometers richting de voet van de finishklim heb ik er alles aan gedaan om Shara voorin te houden en uit de wind. Toen de klim eenmaal echt begin, kon ik haar helaas niet meer bij staan. Jammer ook, dat er in de laatste kilometers niemand meer was om Marianne nog te helpen in de sprint. Dat zat er helaas niet meer in.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search