(Californië) Geen ideale voorbereiding, maar goede tijdrit Raboploeg

Het Rabo Dev Team is niet met de beste tijdrijders in de Tour of California en de voorbereiding was niet optimaal. Daarom is de vierde plek in de ploegentijdrit van vrijdag een meer dan acceptabel resultaat. De Raborensters moesten over 20 kilometer het winnende Twenty16 BikeRider 34 seconden toestaan en verloor 28 seconden op Boels-Dolmans. Marianne Vos handhaafde zich in de top tien van het klassement (zevende). Megan Guarnier bleef aan de leiding.

Het was even wennen. Ook voor Lucinda. Een ploegentijdrit op de gewone wegfiets. Dit was voor alle ploegen verplicht. “Een nieuwe ervaring rijker”, oordeelde ze dan ook. “Warming-up in formatie op het parcours in plaats van op de rollen. Zo ver van huis hadden we niet alles beschikbaar, wat we normaal wel hebben.” Daarom was de prestatie op zich niet eens zo verkeerd.

“Naar mijn idee hebben we een goede ploegentijdrit neergezet”, vond Lucinda. “We hebben elkaars krachten op de juiste manier benut. Technisch was het volgens mij gewoon goed. Dat er drie ploegen beter waren, is dan sportief gezien jammer. Maar zij hadden dus collectief gezien meer power.” Inderdaad, een tijdrit liegt niet. Maar de Raboploeg kan wel verder met het resultaat deze ronde. Zaterdag staat een lastige etappe op het programma. Het kan nog alle kanten op.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search