(Californië) Etappesucces voor ploeg van Lucinda

De hoge cols zijn uit beeld in de Tour of California. Team Sunweb greep zaterdag direct zijn kans in de eerste ‘vlakke’ rit in en rond Sacramento. De ploeg probeerde eerst meerdere keren het peloton in waaiers te trekken. Toen dat door de steeds weer draaiende wind niet lukte, werd besloten de kaart Coryn Rivera te trekken. De kopvrouw werd mede door Lucinda goed afgezet voor de massasprint en ze maakte het vervolgens keurig af.

Het team van Lucinda had haar zinnen gezet op de derde rit van deze mooie ronde. Er lagen kansen op waaiers en zo al een flinke schifting op gang te brengen. Vanaf kilometer 10 nam Team Sunweb initiatief. De ploeg gooide het peloton meerdere keren op de kant. Steeds leek het te breken. Er ontstond een lang lint met gaten, maar de wind draaide voortdurend, waardoor iedere waaieractie niet voltooid kon worden.

“Het brak steeds wel, maar niet genoeg en we hadden toch teveel wind van voren”, analyseerde Lucinda. “Eigenlijk ging het de hele dag zo. We kregen goede informatie vanuit de ploegleiderswagen als er weer een mogelijkheid aan kwam. Iedere keer het peloton op een lint, maar de wind die toch steeds weer te veel naar de verkeerde richting draaide.”

Een massasprint was dan ook onontkoombaar, maar daarvoor heeft de ploeg met Coryn Rivera een grote troef in handen. Lucinda: “Hier hadden we natuurlijk al rekening mee gehouden en vooraf ook al een plan gemaakt. Ondanks dat we elkaar door wat chaos even leken kwijt te raken, konden we ons plan dankzij goede communicatie toch volgens het boekje uitvoeren. Coryn maakte het vervolgens schitterend af.” In het klassement veranderde qua posities niets. Wel naderde Anna van der Breggen leidster Katie Hall tot op een seconde.

Foto, Coryn Rivera wint. © Brian Hodes | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search