(California) Lucinda genoot van Californische ronde

De laatste etappe van de Tour of California heeft gebracht wat er vooraf van werd verwacht. Een razendsnelle korte etappe door het centrum van Sacramento en een beslissing in de massasprint. Die werd gewonnen door sprintkanon Kirsten Wild. Marianne Vos werd derde, nadat ze door Lucinda was afgezet. Oud-Raborenster Megan Guarnier won de ronde.

De Tour of California heeft als UCI Worldtour-wedstrijd de afgelopen dagen prima voldaan. Dat vond ook Lucinda. “Het was een mooie koers en het had van mij best nog een paar dagen langer mogen duren”, oordeelde ze. Een topprestatie zat er voor haarzelf niet in, al mocht de vierde plek in de ploegentijdrit er natuurlijk best zijn.

Op de laatste dag was al snel duidelijk, dat er geen verrassing in zou zitten. Een massasprint was onvermijdelijk en dat realiseerden ze zich ook in het peloton.  Lucinda: “Het ging wel lekker met mij, maar omdat weg komen toch niet ging lukken, hebben we gewacht tot we de sprint konden aantrekken voor Marianne.”

In die sprint werd een goede trein geformeerd voor de kopvrouw. “Moniek ging op kop en die deed super werk door ons in een goede positie te houden. Alleen raakten we elkaar op 2 kilometer even kwijt, maar we konden toch weer meer drie rensters in formatie komen. Het was weer Moniek die ons nog een keer vol naar voren bracht. Tot op 900 meter. Toen was het aan mij op sprint aan te trekken. Ik maakt nog een klein schoonheidsfoutje met plaatsing waardoor Marianne niet echt lekker uit de slipstream kon komen.”

“Maar dit was een trein en coaching waar we wat mee kunnen. Dit moeten we vaker zo neerzetten!”

De ronde zit er nu op, maar Lucinda keert niet direct terug naar huis. Ze gaat naar Lake Tahoe waar ze een trainingskamp belegt. De Ronde van Engeland over drie weken is haar volgende wedstrijd.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search