Brons voor team Lucinda in ploegentijdrit

Het team van Lucinda, Rabo Liv, is zondagavond derde geworden bij het wereldkampioenschap ploegentijdrit voor merkenteams in het Amerikaanse Richmond. Velocio SRAM won voor het vierde jaar op rij goud. Boels-Dolmans kwam nog heel dichtbij, maar bleef op zes seconden hangen van de Duitse formatie. Rabo Liv verloor 56 seconden en hield met name door een sterk slot Wiggle Honda van brons af.

De bronzen medaille was minder dan de buitenwacht vooraf van de ploeg had verwacht. Na de prachtige zege van een maand geleden in de wereldbeker ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda, waar de ploeg de concurrentie duidelijk terugwees, zagen velen het Rabo Liv Team als de topfavoriet voor goud. Maar dat zat er bij de eerste tijdmeting al eigenlijk niet meer in.

Lucinda bekende na afloop, dat de ploeg enigszins voorzichtig was gestart, omdat in het eerste deel de wind in het voordeel blies, maar in het toch al moeilijkere slot de wind tegen stond. “We hebben het daarom wat anders ingedeeld. En ik denk dat het een goede keuze was, want op de slotklim hadden we er nog goed de vaart in”, stelde Lucinda. Dat klopte ook, want op de lastige klim naar de finish liep de ploeg 15 seconden uit op Wiggle Honda, waarmee het brons veilig werd gesteld.

Lucinda vond, dat het minder lekker liep dan in Zweden, toen de ploeg absoluut top was. “Ik voelde mij zelf eigenlijk ook minder goed, maar dat hoefde eigenlijk ook geen reden te zijn om het minder te laten gaan”, realiseerde Lucinda zich. Haar ploegleider Koos Moerenhout was uiteindelijk tevreden met brons. “Om te winnen, heb je een topdag nodig en die hadden wij duidelijk niet. We reden goed, maar niet goed genoeg. Uiteindelijk hebben we in de finale brons gewonnen”, vond Moerenhout.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search