(Britain) Goede start Lucinda in Aviva Women’s Tour

Na meer dan drie weken alleen maar trainingsarbeid en hoogtestage in Californië was Lucinda er woensdag weer bij. In de Aviva Women’s Tour of Britain maakt ze deel uit van de Rabo Liv selectie. In de eerste etappe deed ze het goed. Lucinda sprintte mee in de chaotische slotkilometer. Ze werd zevende en zag ploeggenote Marianne Vos achter de winnen Christine Majerus tweede worden.

Ze was er zelf heel content mee, ook met haar rentree in het peloton. “Fijn om na zo’n lange trainingsperiode weer te koersen. Ik kon vandaag lekker mee doen. Nog even weg geweest in een groepje van acht, maar daarin was niet veel animo bij de anderen om mee te rijden.”

Vervolgens kwam de slotkilometer waarin het peloton nog vol moest jagen op een eenzame vluchtster. Dat slot was trouwens best technisch en link. Ploegleider Koos Moerenhout noemde het een ‘kamikaze-aankomst’. Lucinda: “Het was een erg technische en snelle aankomst, die op het einde smal werd en omhoog ging. Ondanks wat duw- en trekwerk kam ik als eerste door de laatste bocht. Maar ik kon geen meters pakken. Vervolgens kwamen Marianne en Majerus langszij en toen plafonneerde ik behoorlijk.”

Lucinda was desondanks met haar eerste optreden sinds weken heel blij. “Ik ben zeer tevreden over vandaag, maar ga het nu van dag tot dag bekijken. De klap van de hoogtestage en of jetlag kan natuurlijk nog komen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search