Blij met 5e plek in tijdrit Borsele

Na haar sterke optreden in de Waalse Pijl stond Lucinda er vrijdagavond weer. In de internationale tijdrit van Borsele, verreden onder moeilijke omstandigheden met een sterke wind, werd ze keurig vijfde. Een prima uitslag tussen de specialisten. “De vijfde tijd. Super dus. Ik ben er echt blij mee”, reageerde Lucinda na de aankomst van de laatste renster. Tijdritkanon Ellen van Dijk won. Lucinda’s ploeggenote Anna van der Breggen werd derde en een tweede ploegmaatje, Roxane Knetemann, achtste.

Twee dagen na de Waalse Pijl hadden alle deelneemsters van die zware Waalse wedstrijd nog stramme spieren. “De een vindt wat sneller haar ritme dan de ander”, wist ploegleider Koos Moerenhout te vertellen. Lucinda hoort kennelijk bij de eerste groep, want ze marcheerde goed in een discipline waarin ze normaal gesproken wel uit de voeten kan, maar niet tot de absolute top behoort, zoals vrijdag wel het geval was.

En dat laatste ook nog onder moeilijke omstandigheden. “Er stond meer wind dan ik vooraf had verwacht. Het waren best lastige omstandigheden, maar voor een tijdrit als deze was dat ook niet verkeerd. Ik kon goed omgaan met de wind en ik denk dat iedereen hetzelfde heeft meegemaakt. Een mooie wedstrijd met een mooie uitslag.”

Zaterdag staat Lucinda ook aan de start van de wegwedstrijd in en rond Borsele. Er wordt geen klassement opgemaakt van de twee koersen. Beide wedstrijden staan op zich.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search