(Belgium Tour) Ronde eindigt te vroeg naar Lucinda’s zin

brand_0915De ploeg van Lucinda moest het de laatste dag van de Lotto Belisol Belgium Tour stellen zonder Marianne Vos, die met het oog op het WK voor rust koos. Maar ook zonder Vos regeerde het Rabo Liv Team met harde hand. Anna van der Breggen won de laatste etappe na een knappe solo. Annemiek van Vleuten trok de eindzege én puntentrui over de streep. Anna won het bergklassement. Thalita de Jong was beste jongere en het team werd onbedreigd eerste in het ploegenklassement. Lucinda speelde geen rol in de klassement, maar ze kon constateren, dat tegen het einde van de ronde de benen beter werden.

“Wat de benen betreft had deze ronde van mijn nog wel wat langer mogen duren”, constateerde Lucinda na de Koninginnenetappe, waarin ze nog het nodige werk moest verzetten voor de ploeg. “Ik hoop, dat ik de opgaande lijn deze week kan doortrekken.” Ze stond in België kort na een trainingskamp in Duitsland aan de start. Voor sommige rensters is dat niet optimaal en Lucinda is er daar een van. Ze kwam moeilijk op gang, maar duwde door, omdat ze het nodig had met het oog op het WK. De ploegentijdrit viel voor haar in het water door een crash, maar de laatste twee dagen kwam ze er een beetje door.

Maandag moest ze in actie komen toen een aanval van zes rensters zonder Rabo-inbreng richting de twee minuten voorsprong reed. Lucinda controleerde en in de finale met de Muur van Geraardsbergen als bijzondere scherprechter brandde de strijd echt los. Ondanks het feit, dat ze eerder al behoorlijk wat werk had verzet, kon Lucinda op de klim vooraan nog redelijk goed volgen. Op de Muur versprlinterde het wel. Anna van der Breggen vertrok voor een machtige solo. Ze bedreigde nog even de leidende positie van ploeggenote Annemiek van Vleuten, maar uiteindelijk zorgden concurrentes als Emma Johansson met een felle jacht ervoor dat het geel alsnog in handen van Annemiek bleef.

De ploeg mag met een goed gevoel op de Belgische ronde terugkijken. Rabo won vier van de vijf etappes en pakte alle klassementen. Het podium was volledig Rabo-gekleurd. Na Annemiek van Vleuten werden Anna van der Breggen en Thalita de Jong tweede en derde.

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search