(Belgium Tour) Matte start Lucinda in proloog

lucinda_0911Lucinda was donderdag niet geheel tevreden na de proloog in de Lotto Belisol Belgium Tour. Ze werd uiteindelijk 15e in de 7,8 kilometer korte tijdrit. Lucinda was 51 seconden trager dan ploeggenote Annemiek van Vleuten, die als een pletwals de proloog afwerkte. De Nederlandse kampioene tijdrijden was liefst 26 tellen sneller dan de nummer twee, de Amerikaanse Stephens. De Raboploeg deed het verder ook goed met ereplekken voor Marianne Vos (3e), Anne van der Breggen (5e) en Thalita de Jong (6e).

“Volgens mij begon ik niet slecht aan de proloog, maar op het eind heb ik ongewild wat laten lopen”, bekende Lucinda na de openingsklus. “Ik had even een moeilijk moment en kon daar niet door heen trappen. Voor ik het wist, koos ik onbewust voor de gemakkelijke weg en toen was ik al bij de finish.” De vijftiende plaats valt zo nog mee voor Lucinda, die net terug is van een pittig trainingskamp samen met Anna van der Breggen in Duitsland.

De komende dagen kan ze meer ritme oppikken in de Belgische ronde, waar de lastigste etappe op de laatste dag op het programma staat. Dan gaat de rit naar Geraardsbergen met de beroemde muur. Voorlopig is het succes van de ploeg geweldig met vier rensters bij de eerste zes.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search