(Belgium Tour) Lucinda zoekt nog juiste ritme

lucinda_0812_hanswerkmanOok de tweede dag van de Lotto Belisol Belgium Tour is niet geheel vlekkeloos verlopen voor Lucinda. Ze voelde zich zo kort na het intensieve trainingskamp in Duitsland nog steeds niet super. Toch kon ze nog het nodige werk doen voor ploegmaats. En met succes, want Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Thalita de Jong werden een, twee en drie in de eerste echte etappe. Van Vleuten en Van der Breggen rondden een 25 kilometer lange aanval af in een sprintje à deux. Thalita won mede door de leadout van Lucinda en Marianne Vos de sprint van het achtervolgende groepje. Annemiek behield uiteraard de leiderstrui. Ze heeft ook de puntentrui. Anna is voorlopig de bergkoningin. Thalita is beste jongere en de ploeg leidt ruimschoots in het ploegenklassement.

“Het niveau mag hier in de breedte dan wel niet zo hoog zijn. Ik had het vandaag soms toch best lastig. Niet de beste benen en een rondje wat continu op en af ging. Ik heb toch nog twee keer de tussensprint goed kunnen aantrekken.” In de finale konden Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen wegrijden nadat Marianne Vos op een klimmetje het peloton naar adem deed happen. Ze pakten ruim twee minuten, maar in de laatste vijf kilometer liep de voorsprong razendsnel terug.

Lucinda ontdekte dat laatste ook tot haar grote schrik toen ze al bezig was de sprint aan te trekken voor Thalita de Jong. “De laatste kilometer begon ik de sprint aan te trekken en ineens zag ik Annemiek en Anna rijden, terwijl het laatste wat we wisten 1:20 voorsprong was. Dat werd dus even spannend, want ik mocht niet te hard gaan en ook ervoor zorgen dat niemand anders ging. Marianne en ik konden het toch nog redelijk controleren. Marianne kon daarna het laatste stuk nog aantrekken voor Thalita.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search