(Belgium Tour) Lucinda slaat toe met dubbelslag

Lucinda (foto | © Anton Vos-Cor Vos) heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld tot een specialiste in massasprints. Woensdag leidde dat in de Lotto Belgium Tour tot een van haar leukste successen van dit seizoen. Ze won de eerste etappe en veroverde op basis van bonificatieseconden de leiderstrui. Ze klopte in de sprint een viertal erkende rappe finishers: Barbara Guarischi, ploeggenote Marianne Vos en de oud-wereldkampioenen Marta Bastianelli en Giorgia Bronzini.

De sprint was een spectaculaire ontknoping van wat eigenlijk een saaie dag dreigde te worden. De koers kwam langzaam op gang. In de finale was er even een groepje weg onder wie Thalita de Jong en Lisa Brennauer. Maar nadat zij waren teruggepakt en Thalita zonder veel erg was gevallen, bleek een massasprint onvermijdelijk.

Dat werd vervolgens een gedrang van jewelste op een best technische finale. “Een leuke finale”, vond Lucinda dan ook lachend. Ze kan op een dergelijke ontknoping goed uit de voeten en dat bleek opnieuw. Op een kilometer van de meet was een bultje en daar koos ze al voor het wiel van Guarischi, die een treintje voor zich had. Het bleek een prima keuze. In volle vaart doken de sprintsters op de laatste bocht af, op 250 meter.

“Het was zaak zo goed mogelijk dat wiel te houden, want het ging best hard. En daarna mijn kans af te wachten. Die bood Barbara ook, want ze stuurde de voor haar verkeerde en voor mij goede kant op waardoor ik uit de wind kon passeren. Erop en erover. Daarna kwamen zij en Marianne Vos nog flink dichterbij, maar ik redde het net.”

Dinsdag vierde ondanks ‘harken’ in de proloog. Nu winnen en leiderstrui. Het ‘harken’ was dus een verkeerd gevoel? Lucinda: “Nou, niet echt, want ik begreep dat er meer dat gevoel hadden. Het was typisch een proloogje om te harken. Vandaag ging het ook niet vanzelf. Dat gaat het natuurlijk nooit, maar in de sprint liep het lekker al moest ik wel ongelooflijk oppassen. Gelukkig was Marianne steeds in de buurt om voor de ploeg over te nemen. Maar dat was niet nodig. Een hele leuke dag.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search