(Belgium Tour) Lucinda krijgt er beetje zin in

brand_0706Op de vierde dag van de Lotto Belisol Belgium Tour heeft Lucinda eindelijk een beetje het goede gevoel teruggevonden. Ze voelde zich in elk geval beter dan zaterdag in de ploegentijdrit. Ze ondersteunde de ploeg in de plannen om de jonge Thalita de Jong (20) voor de massasprint af te zetten. Ploegleider Koos Moerenhout liet een zeker schijnende sprintzege van Marianne Vos varen om de jonge sprintster ervaring op te laten doen. Thalita werd 2e achter de Australische Chloe Hosking.

Een moedige beslissing van Moerenhout, die duidelijk maakte, dat het ook de doelstelling is van de ploeg om jonge rensters kansen te bieden. “We verkeren in deze ronde in de positie dat we dergelijke keuzes kunnen maken. We zijn blij met de 2e plaats van Thalita. Dat geeft haar zelfvertrouwen voor de volgende keer”, zei Koos.

Verder was het een vrij rustige etappe voor de ploeg. Maar wel weer een lastige rit. “Geen makkelijk rondje. Op en af. Veel bochten. Een makkelijk dag was het zeker niet”, vond ook Lucinda. Ze sprintte zelf niet mee. Na het gedane werk liet ze de laatste 200 meter lopen. Maandag eindigt de ronde.

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search