(Belgium Tour) Lucinda blijft ‘tobben’ in Belgische ronde

brand_protret_dirkwerkmanHet wil nog niet vlotten voor Lucinda in de Lotto Belisol Belgium Tour. Na twee voor haar gevoel mindere dagen verliep het zaterdag in de ploegentijdrit ook al niet optimaal. De inbreng van Lucinda in de derde achtereenvolgende ritzege van het Rabo Liv Tea, was beperkt, want ze viel al in de eerste de beste bocht. Ze keerde nog terug, kwam niet meer in haar ritme en moest enkele kilometers verder definitief lossen. De ploeg reed de laatste acht kilometer met vier rensters, van wie Thalita de Jong niet op kop kon komen. Desondanks won Rabo Liv met overmacht.

“Nou, het wordt er niet veel beter op. Nog steeds geen goede benen en in de eerste bocht al meteen op mijn snufferd”, mopperde ze zelf. Ploegleider Koos Moerenhout zag het met lede ogen gebeuren. “Lucinda is waarschijnlijk onze meest technische renster en dat gaat zij in de allereerste bocht onderuit. Maar liever nu dan volgende week op het WK.”

De ploegleider droeg het team op te wachten op de wegkapitein. Lucinda keerde ook snel vooraan terug, maar kwam na de crash niet meer in haar ritme. Het bleef worstelen en nadat de Duitse Anna Knauer na vijf kilometer moest afhaken, was het enkele kilometer verderop ook voor Lucinda ‘einde verhaal’ in het tijdrit-treintje. Reden voor paniek hoeft er niet te zijn. Lucinda is net terug van een trainingskamp in Duitsland en dan moet zij altijd even op effect wachten. Geluk bij een ongeluk was, dat ze bij haar val geen grote schade heeft opgelopen.

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search