(Belgium Tour) Foutje kost Lucinda mogelijk leiderstrui

Lucinda heeft een dag kunnen genieten van de leiderstrui in de Lotto Belgium Tour. Donderdag raakte ze de woensdag veroverde eerste positie weer kwijt in andermaal een massasprint. Ze was prima gepositioneerd, maar maakte de fout door te lang te wachten. Vervolgens raakte ze volledig ingesloten. Meer dan de elfde plek zat er niet meer in. Gelukkig nam Marianne Vos haar rol over. De kopvrouw van Rabo Liv won en nam de trui over. Lucinda staat op vier seconden nog wel tweede.

Het was weer een vrij saaie etappe. De koers werd ook nog een tijd geneutraliseerd door problemen met de seingevers. In de finale gebeurde ook niet veel meer. De massasprint kondigde zich al van ver aan. Binnen de Raboploeg werd besloten dit keer de kaart van Marianne Vos te trekken. Dat ging ook prima. Lucinda probeerde ook mee te sprinten, maar dat lukte dus niet. Onderweg raapte ze wel vier bonificatieseconden op waardoor het gat met andere concurrentes groeide.

Lucinda: “Ik vond het maar een saaie dag. Pakte de eerste tussensprint,  toen werd geneutraliseerd en vervolgens kon ik op plaatselijke ronde nog 1 seconde pakken.. In eindsprint zat ik super gepositioneerd, maar ik wachtte te lang en toen was ik te laat en sloot iedereen me op. Ik had wel hele goede benen. Ik kijk uit naar morgen.” Vrijdag eindigt de ronde met een superlastige etappe. In de laatste 34 kilometer wachten tweemaal de Muur van Geraardsbergen en tweemaal de Bosberg.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search