(Belgium Tour) Eerste afscheid van Raboploeg in stijl

Ze rijdt nog een half cross-seizoen in Rabo-outfit, maar vrijdag was de laatste wegwedstrijd van Lucinda in dienst van het Rabo Liv Team. Ze vervulde een van de hoofdrollen in de laatste etappe van de Lotto Belgium Tour, maar kwam net te kort om Annemiek van Vleuten bij te houden. De olympische pechvogel boekte een indrukwekkende dubbelslag. Ze soleerde naar ritwinst en verdrong Marianne Vos van de leiding in het klassement. Marianne (2e) en Lucinda (3e) bleven wel op het podium.

Met een etappezege en één dag in de leiderstrui kon Lucinda terugkijken op een mooie ronde. Ze had zich veel voorgesteld van haar laatste etappekoers en laatste wegwedstrijd in Raboshirt, maar er kwam zelfs nog meer uit. Lucinda: “Ik wilde een goed klassement rijden. Maar heb niet gedacht aan een etappezege, de leiderstrui en zo’n koers. Dit was een mooie ronde. Ik had goede benen en had bijna dagelijks inbreng. Het is zo een mooi afscheid geworden.”

Geen maat op Van Vleuten
In de laatste etappe met een finale die leek op een deel van de Ronde van Vlaanderen bij de mannen had Lucinda opnieuw goede benen, maar ze waren net niet goed genoeg. “Er stond geen maat op Annemiek van Vleuten. Ik had echt goede benen, maar op dit soort beklimmingen is Annemiek toch van een hoger niveau. Ze was echt heel erg sterk. Er was geen houden aan”, bekende Lucinda.

Bij de laatste beklimming van de Muur van Geraardsbergen ging Annemiek van Vleuten al aan de voet op de pedalen staan. Alleen Elisa Longo Borghini kon volgen en Lucinda moest een klein gaatje laten. Ze hield goed tempo en kwam als derde op korte achterstand over de top, maar ze kreeg daarna het gaatje net niet dicht. “Jammer dat dat net niet lukte. Ze was te goed.” Longo Borghini viel nog terug en Lucinda belandde in een grotere groep met ook Marianne Vos en Thalita de Jong. Het verschil met Van Vleuten was echter intussen te groot.

Emotioneel afscheid
Daarna kwam het afscheid. Er vielen geen traantjes, maar er was toch nog wel wat emotie. Lucinda: “Een beetje een raar gevoel voor de laatste keer. Ik heb iedereen een hand gegeven en bedankt voor vier prachtige jaren. Rabobank heeft mij de kans gegeven flinke stappen te zetten en ik heb er geweldige successen kunnen boeken. Vaak met dank aan de ploeg, dat zal ik niet vergeten. Nu volgt nog het EK op de weg, maar dat is met de nationale ploeg en daarna nog een paar crossen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search