Tour of Qatar: ‘Belabberde benen in eerste rit’

qatar_0204_portretDe kop is er af. Dinsdag stond voor Lucinda de openingskoers van het seizoen op het programma, de eerste etappe van de Ladies Tour of Qatar. Het ging niet superslecht, maar ze heeft ook betere dagen gekend. “Ach, we zijn net begonnen. Hier maak ik me nog niet druk om. De vorm hoeft hier nog lang niet top te zijn, maar het is op deze manier wel een pittige wedstrijd.” De eerste etappe, die gekenmerkt werd door waaiers, was een prooi voor de eindwinnares van vorig jaar, Kirsten Wild. Zij won de sprint van een kopgroep van 20, waar ook Iris Slappendel (9e) deel van uit maakte.

Nadat in het eerste uur liefst 48 kilometer waren afgelegd, probeerde de ploeg van Lucinda, Rabobank Liv, na zo’n 55 kilometer het peloton al voor de tweede keer op de kant te zetten. De wind leek gunstiger dan bij de eerste keer. Lucinda: “Maar uiteraard waren wij niet de enigen die dit dachten. Het lukte uiteindelijk niet om vooraan gegroepeerd te zitten. Thalita, Anna en Iris zaten wel goed, maar ik kon niet in de waaier komen en had de kracht niet om erheen te rijden. Al snel belandde ik even naast de weg en zat ik vol op de kant. Dit kon ik niet lang volhouden en ik moest dan ook lossen. Thalita ging er even later als een van de laatsten vanaf.”

In het vervolg was Anna van der Breggen de volgende. Zij reed lek nadat ze over een ‘kattenoog;’ bolde. Met zijn vijven in de achtervolgende groep zette de Raboploeg de achtervolging in, want Iris Slappendel was vooraan voor het afmaken geen partij voor de verzameling aanwezige wereldsprinters. “We reden nog een stuk van de voorsprong af, maar de marge was toch te groot. We kwamen niet verder dan tot op dertig seconden. Zelf had ik belabberde benen waar niets geen power in zat. Ik was al blij dat ik in de wielen kon volgen en een korte kopbeurt kon doen.”

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search