Beetje pech op tweede dag in Qatar

lucinda_anouska_qatar_0204

Lucinda (l.) samen met Anouska Koster wachten op de start (Foto: Dion Kerckhoffs)

Even leek Lucinda woensdag in de tweede etappe van de Tour of Qatar een goed vervolg aan de openingsrit (vierde) te koppelen, maar in de finale van de boeiende waaierkoers miste ze alsnog de boot. Uiteindelijk verloor ze meer dan twee minuten op ritwinnares Ellen van Dijk, die tevens de nieuwe klassementleidster is. Lucinda viel weg uit de top en ze staat nu net buiten de top tien.

Ze begon goed aan de etappe, die meer dan dinsdag werd gekenmerkt door harde wind, die bovendien op meerdere stroken uit de goede hoek blies. Het ging op de kant en Lucinda was als enige Raborenster alert, toen een groep van zestien, veelal favorieten, een gat sloeg. “Ik voelde me aan begin van de etappe goed en toen het op de kant ging, zat ik vooraan mee. Dat gaf wel moraal, want dat is in het verleden wel eens anders geweest”, vertelde ze zelf.

De nummers een en twee van het klassement hadden de slag wel gemist, dus er lagen leuke klassementskansen op de loer. Zeker omdat vast stond, dat er nog wel een schifting zou komen. Toen dat gebeurde, zat Lucinda echter net op de verkeerde positie, op kop van het groepje. Lucidna: “Ik zat op kop, met mijn snuffel in de wind. We gingen een viaduct af en ineens werd er van achter mij vol doorgetrokken. Ik zag het gebeuren, probeerde nog aan te pikken en bleef even op een meter of drie hangen, maar ik kreeg het net niet dicht. Ik heb nog vol gas gegeven, maar was ineens op.”

In het restant van de rit was het beste er toen wel af. “Die actie had veel kracht gekost. Ik voelde me steeds slechter. Toen in de laatste ronde op precies dezelfde plek in de tweede groep hetzelfde gebeurde, moest ik er weer af. Ik was eigenlijk helemaal op. Het is een beetje zuur, dat dit je overkomt terwijl je je relatief goed voelt. Maar het is ook het bewijs dat ik nog niet scherp genoeg ben en zo vroeg in het seizoen ook nog niet handig. Andere rensters hebben toch al meer kilometers in de benen. Het is jammer, maar het is niet anders.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search