Afsluiten in stijl in Qatar, zesde

Lucinda heeft vrijdag de Tour of Qatar afgesloten met de zesde plaats. Ook de laatste etappe eindigde in een massasprint. Bij de voorgaande twee massasprints werd Lucinda vierde en derde. De zesde plek paste dus min of meer in dat beeld. De Britse Lizzie Armitstead was net als donderdag de beste. Ze won daardoor ook het eindklassement. Lucinda eindigde daarin op de dertiende plek.

De ploeg van Lucinda roerde zich opnieuw. Met name Roxane Knetemann maakte in de finale een sterke indruk. Ze viel meerdere keren aan en zorgde voor veel beroering in het peloton. Helaas leverde dat geen beslissende gaten op. “Rox reed erg goed”, vond ook Lucinda. “Ik heb zelf alleen geprobeerd mee te schuiven. Ik wilde voor de eindsprint gaan.

In de eindsprint zat Lucinda aanvankelijk niet slecht, maar ze sleepte er toch niet het optimale resultaat uit. Lucinda: “Ik zat niet slecht, maar het had wel iets beter gekund. Uiteindelijk maakte ik een verkeerde keuze waardoor ik er niet meer uit kon slepen. Zesde is niet slecht, maar ik had stiekem op meer gehoopt, omdat het wel een aankomst voor mij is.”

Ploegleider Koos Moerenhout was niet ontevreden over de ‘week’ in Qatar. “De ploeg heeft zich goed gemanifesteerd. We wisten op voorhand, dat we hier niet veel kans op succes hadden. Dit is een echte sprinterskoers en er waren een paar sterke sprintersblokken. Lucinda heeft zich tussen de specialistes wel goed geweerd en er een paar leuke uitslagen uit gesleept. Ook voor de kennismaking met onze drie nieuwe rensters was het een zinvolle week.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search