Navigation Menu+

Video

Vox Women Big Day out

Na het seizoen zijn er genoeg dingen te doen om mij niet te vervelen. Ik werd onder andere uitgenodigd voor een social ride in London. In dit filmpje een kleine impressie daarvan.

Op de fiets naar Ronde van Oostvoorne

Lucinda is voor en tijdens de Ronde van Oostvoorne gevolgd door een reportageteam van RTV Rijnmond. Ze vertelt over haar ontwikkeling als toprenster, de Nederlandse titels, het komende WK in de Verenigde Staten en kijkt ook al een beetje vooruit naar de Spelen van Rio. Een leuke mini-reportage.


Laatste video-impressies Sierra Nevada

Lucinda keert vandaag (zondag 31 mei) huiswaarts van een liefst drie weken durend trainingskamp in de Sierra Nevada. Ze verbleef daar met onder anderen Anna van der Breggen en Roxane Knetemann. De meiden maakten rijkelijk veel hoogtemeters. Lucinda trakteerde ons vorige week al op een leuke video vanuit Spanje. Ze sluit nu af met een nieuwe productie uit de ‘Brand-studio’. Zelf opgenomen, zelf gemonteerd. Het resultaat is hartstikke leuk.


Trainingskamp in Sierra Nevada

Lucinda is vrijwel de gehele maand mei met haar ploeggenotes Anna van der Breggen en Roxane Knetemann op trainingskamp in de Spaanse Sierra Nevada. Ze komen er meerdere professionele wielrenners uit zowel het vrouwen- als mannen peloton tegen. Zo hebben ook Ellen van Dijk, Vera Koedooder en Annemiek van Vleuten er hun tenten opgeslagen. Het zorgt in elk geval voor een leuke sfeer in het onherbergzame gebergte. Lucinda maakte een leuke video-impressie van de eerste week. Bekijk hem hieronder.


Mooie start 2015 in Qatar

Het wegseizoen van 2015 is dinsdag 3 februari voor Lucinda en haar Rabo Liv Team begonnen. En ze startte ook meteen goed. Lucinda werd in de eerste etappe van de Tour of Qatar keurig vierde. Nota bene in een massasprint. Lucinda is niet traag, maar ook geen specialiste in massasprints. Toch eindigde ze op luttele centimeters van het podium. Hieronder een samenvatting van de eerste dag in Qatar. Helaas zonder geluid.


Topsucces in Wereldbekerfinale Plouay!

De nationale titel van 2013 was tot de herfst van 2014 Lucinda’s grootste succes in haar carrière, maar na de Wereldbekerfinale van Plouay twijfelt ze hevig wanneer je vraagt naar haar mooiste overwinning. In het Zuidwest-Franse Plouay won ze met een machtige solo de laatste wedstrijd van het Wereldbekercircuit. Met de hele wereldtop achter haar aan en Marianne Vos, Pauline Ferrand Prevot en Anna van der Breggen als luxe ploegmaats sleepte ze een prachtige zege uit het vuur. Bekijk hieronder een samenvatting.


Lucinda wint Energiewacht Tour

Haar eerste grote succes in 2014 boekt Lucinda in de Energiewacht Tour. Ze wint de voorlaatste etappe met een machtige solo en stelt een dag later met steun van haar Rabo Liv formatie de eindzege veilig. Op de video een samenvatting van de hele ronde. Lucinda’s naam wordt niet genoemd, maar ze is toch echt de vrouw in de nationale en later gele trui.


Frisse duik in fontein

In de voorlaatste etappe vervult Lucinda een perfecte leadout voor Marianne Vos, die vervolgens naar haar derde ritoverwinning sprint. 500 meter na de finish staat ene fontein te sproeien. Lucinda kan de verleiding niet weerstaan en neemt een frisse duik. Met dank aan Rabosport TV.


 

Jarig tijdens de Giro Rosa

Op de dag van de derde etappe van de Giro Rosa, dinsdag 2 juli, viert Lucinda haar 24e verjaardag. Ze strijdt de hele dag vooraan mee, maar helaas moet ze in de finale haar kopvrouw Marianne Vos laten gaan. Beelden van Rabosport TV met een interview met Lucinda vóór de start.


Naar Italië

De Giro Rosa start zondag 30 juni. Lucinda maakt deel uit van de ploeg van Rabobank Liv/Giant. Het is de eerste grote koers waarin ze haar nationale driekleur kan tonen. Rabosport TV vroeg Lucinda naar haar verwachtingen voor de grootste en zwaarste etappekoers voor vrouwen.


KAMPIOEN!

De mooiste prestatie uit de carrière van Lucinda tot nu toe. Nationaal kampioen in 2014. Ook de mannen van Rabosport TV interviewden haar na afloop van de prachtige demonstratie van souplesse, macht en karakter in het Zuidlimburgse land. Met een lovende reactie van Marianne Vos.


Vooruitbkik NK op de weg

Lucinda blikt op Rabosport TV vooruit naar het NK op de weg van zaterdag 22 juni in en rond Kerkrade. Vorig jaar veroverde ze achter Annemiek van Vleuten en Marianne Vos een bronzen medaille. Toen was ze nog een concurrente van de nummers een en twee. Nu zijn ze ploeggenoten.


Wie brengt goud naar Dordt?

Interview op RTV Dordrecht in het kader van de serie ‘Wie brengt goud naar Dordt’. Reportage van 12 minuten over Lucinda, die weliswaar tegenwoordig in Rotterdam woont, maar oorspronkelijk uit Dordrecht komt.


Giro Donne 2011, Mortirolo

Reportage van bijna een uur van de Italiaanse televisie van de zevende etappe van de Giro Donne van 2011. De rit over de gevreesde Mortirolo. Topprestatie van Lucinda tussen de wereldtop. Marianne Vos wint, maar Lucinda wordt in de loodzware etappe heel knap derde. Kijk en geniet van het Italiaanse commentaar. De video duurt bijna een uur.

 

[fblike]

2 Comments

 1. Hoi Lucinda,
  Sinds deze zomer fiets ik mee met een toerclub en vind ik het wielrennen erg leuk om te doen.Ook kan ik erg genieten van het dameswielrennen.Als het ergens wordt uitgezonden probeer ik te kijken en als ik je dan op kop van het peleton zie sleuren dan weet ik nu uit eigen ervaring hoe dat voelt.Van de zomer heb ik een keer een vraag gesteld aan anna v/d breggen.Ze reageerde hierop en vond dit leuk.Ook jouw filmpjes zijn erg leuk om te zien. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.Nou dacht ik altijd dat wielrenners alleen maar fietsten maar zag tijdens deze filmpjes dat jullie ook andere oefeningen doen.Hebben jullie hier een trainer voor of bedenk je zelf welke oefeningen goed voor je zijn?Ik wens je veel succes voor het nieuwe seizoen en wellicht kom ik een keer kijken als jullie in de buurt(ik woon in zeeland) een wedstijd hebben.Groeten,joop de winter

  • Hoi Joop,

   Voor onze niet fietstrainingen hebben we ook begeleiding. Zo doen wij geregeld een tests om te kijken hoe het met onze kracht, core-stability en lenigheid staat gesteld. Zo kan men een goede analyse maken waar het gevaar ligt voor blessures. Aan de hand hiervan zijn er oefeningen waar we mee aan de slag gaan.

   veel plezier met fietsen,
   Lucinda

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *