Navigatiemenu+

Lucinda niet top bij EK op de weg; goud Marianne Vos

Posted on 5, aug 2017 | 0 comments

Met Marianne Vos sprintend naar goud was het succes voor de Nederlandse ploeg op het EK optimaal. Na de winst van Ellen van Dijk in de tijdrit werd in de wegwedstrijd de Nederlandse hegemonie bij het vrouwen wielrennen dik onderstreept. De Nederlandse équipe heerste, reed sterk aanvallend en zag Marianne Vos deel uitmaken van de beslissende ontsnapping. Ze maakte het vervolgens keurig af.

Lucinda finishte in het peloton op 15 seconden. Ze had voordien wel een rol gespeeld, maar niet zo nadrukkelijk als we van haar gewend zijn. De koers was snel. Nederland probeerde het peloton in de tweede ronde op de kant te zetten, maar de stroken met gunstige windrichting waren niet erg lang. Een tweede poging werd dan ook niet meer gedaan. Daarna ging de ploeg volop in de aanval. Met nog 25 kilometer voor de finish reed een drietal met Vos weg. De ploeg verdedigde vervolgens.

Het goud werd met het team gevierd, maar Lucinda was niet echt tevreden over haar eigen prestatie. Lucinda: “Niet echt tevreden over mijn eigen wedstrijd. Ik voelde me weer niet super en dan kan ik niet koersen zoals ik wil.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *