Zege Lucinda in haar laatste koers van 2018

Lucinda heeft het eerste deel van haar winterseizoen zaterdag bekroond met haar tweede achtereenvolgende overwinning. Ze won in Bredene onder lastige omstandigheden (wind en een zwaar parcours) met een kleine voorsprong op de Belgische Loes Sels. Lucinda stapte met de fiets boven haar hoofd over de finish.

Het was haar laatste wedstrijd van 2018. Ze legt vanaf nu in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap veldrijden op 13 januari de nadruk op een rustperiode en trainingen. Ze kan in elk geval terugkijken op een zeer sterke periode. Lucinda won in het eerste deel van de winter vijf crossen, waaronder twee voor de wereldbeker. De maand december spande de kroon met vier overwinningen en drie tweede plaatsen in zeven crossen.

In Bredene demonstreerde Lucinda andermaal hoeveel stappen ze aan de wereldtop heeft gemaakt. Het was niet de allersterkste bezetting, maar je moet het toch maar doen. Bovendien bleek Loes Sels in een blakende vorm. “Het was een bijzonder zwaar parcours vandaag en Loes Sels was supersterk”, gaf Lucinda dan ook toe aan Sporza.

Na een vlotte start reed een grote groep vooraan. Aan het einde van de eerste ronde maakte Katy Compton een fout waardoor de groep brak. Snel daarna reed eerst Loes Sels weg en even later vond Lucinda aansluiting bij de Belgische. De twee reden de rest van de koers samen. Lucinda: “Dan versnelde zij eens en dan probeerde ik het weer, maar we kregen elkaar er niet af. In de laatste ronde probeerde ik het nog een laatste keer vol gas. Sels zat op een iets groter gaatje en kon dat niet dicht krijgen. Zo kon ik met een kleine voorsprong winnen.”

Lucinda was natuurlijk hartstikke blij met haar zege in haar laatste race van dit jaar. “Nu even uitrusten en dan richten op het NK.” Dat zal vol vertrouwen gebeuren. “Ik heb me nooit beter gevoeld op een crossfiets dan nu. Als je goed in vorm bent, zit je lekker op de fiets en ga je ook goed door de bochten.” Het is nu zaak om dit momentum vast te houden.

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search