Winst in Hoogerheide prima voor WK-moraal

Lucinda heeft zichzelf in de aanloop naar het WK op zaterdag 1 februari in het Zwitserse Dübendorf een prima dienst bewezen door de laatste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen op haar naam te schrijven. Het was geen flonkerende wedstrijd in Hoogerheide, omdat iedereen lange tijd de kat uit de boom keek. In de finale werd het natuurlijk spannend. Lucinda had geluk, dat een poging van Alvarado om op het laatste moment de kop over te nemen mislukte. Vervolgens won Lucinda van kop af. Opvallend was wel dat wereldkampioene Sanne Cant na een beroerd seizoen een week voor het WK weer eens vorm toonde.

Halverwege de tactische wedstrijd leek Lucinda even kansloos voor winst. Ze maakte een fout op de schuine kant en moest een flinke inspanning leveren om weer vooraan terug te keren. Maar dat lukte wel, al kostte het veel kracht. Ze kon daarna net aanhaken bij een paar versnellingen van Ceylin Alvarado. Daarna probeerde Lucinda het zelf in de slotronde, maar ze kreeg de concurrenten er niet af. “Ik ben daarna druk blijven zetten en dat bleek te helpen, want we kwamen allemaal vermoeid boven aan de trap.” Daarna kon ze het alsnog afmaken. Annemarie Worst won het wereldbekerklaasement.

Het ging niet zo makkelijk als het misschien leek, maar Lucinda was goed gemutst. “Natuurlijk blij met deze wedstrijd. Een goed gevoel beloond met een overwinning is altijd fijn in de aanloop naar een kampioenschap.” Volgende week wordt duidelijk of Lucinda haar eerste grote doel van 2020 kan binnen halen.

Comments
 • Marc Durwael
  Beantwoorden

  Beste Lucinda,

  Weer maar eens dikke proficiat! Als er in Zwitserland geen schuine kanten zijn, word jij wereldkampioen.
  Ik duim voor jou volgend weekend!!
  mvg
  Marc

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search