WB Tabor: Lucinda sluit inhaalrace af met vierde plaats

Lucinda is zaterdag in haar eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Tsjechische Tabor vierde geworden. Dat kwam voor een deel omdat ze vanuit de derde startrij vertrok. Het was haar eerste wedstrijd van dit seizoen in deze cyclus en daardoor stond ze nog op nul punten. Van meet af aan was ze daardoor veroordeeld tot een lange inhaalrace. Meer dan dit zat er dan ook niet in. Annemarie Worst won. Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn zorgden voor een compleet Nederlands podium.

Lucinda: “Ik had ook nog eens geen goede start. De eerste twee ronden was echt een kwestie van zo snel mogelijk opschuiven en zoeken waar ik ruimte had om niet opgehouden te worden. Vooral het eerste stuk veld na de finish was hierin een lastig traject. Pas na ronde drie lukte het om hier echt goed doorheen te komen. Over de hele wedstrijd reed ik sterk al had ik nog wel wat  onnodige slippertjes doordat ik wat te snel wilde.”

Maar ze was toch content na afloop. “Al met al ben ik tevreden met vandaag. Een goede sterke wedstrijd gereden. Van ver terug gekomen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search