Snel tweede wereldbekerzege Lucinda

Vier dagen na haar eerste wereldbekeroverwinning van het seizoen, in Namen, boekte Lucinda al haar tweede. In Heusden-Zolder klopte ze landgenote Ceylin Alvardo met een fietslengte verschil. Daarmee nog eens haar goede vorm illustrerend. Lucinda had voordien ook de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd met twee versnellingen. De eerste vijf plekken in Heusden-Zolder zagen allemaal oranje. Het wedstrijdbeeld ook, al was wereldkampioene Sanne Cant dit keer een stuk beter dan in de afgelopen wedstrijden. In de finale kon ze echter nog niet volgen.

Marianne Vos zorgde voor de eerste schifting met een verschroeiende versnelling. Zeven rensters bleven op de eerste rij over. Zes Nederlandse meiden onder wie Vos en Lucinda en Sanne Cant. Lucinda zorgde vervolgens voor een nieuwe uitdunning met een fikse inspanning, die ook haar pijn deed. “Zo op hoge snelheid doortrekken is ook wel echt even wat anders dan afgelopen zondag. Het werd echt een tactische wedstrijd, wat ik wel tof vind.” Alleen Lucinda, Alvarado, Worst en de verrassende Inge van der Heijden haakten nog aan.

Toen de finale in beeld kwam, zette Lucinda nog een keer aan, waarna Worst en Van der Heijden afhaakten. Lucinda kreeg pas laat in de gaten, dat Alvarado nog steeds kon volgen. “Pas op het asfalt merkte ik, dat ze nog in mijn wiel zat. Daarvoor was ik vooral bezig met die achtervolgers.” In de sprint was Lucinda nochtans veel te sterk voor Alvarado. Lucinda: “We zaten allebei helemaal kapot, maar zij nog net iets meer.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search