Prima WK generale Lucinda in Hoogerheide

Een week voor het WK heeft Lucinda in Hoogerheide aangetoond, dat ze geen vorm heeft ingeleverd in de korte inactieve periode in de cross. In de laatste wereldbekerwedstrijd van deze winter won ze met overmacht. Vrijwel de gehele WK concurrentie was present, maar ze won met een tiental seconden voorsprong op Katie Compton. Marianne Vos en wereldkampioene Sanne Cant verloren al bijna een halve minuut in de Westbrabantse modder.

Lucinda kende een goede start, maar moest het eerste deel van het pak toch even laten gaan omdat ze veel hinder ondervond van een renster voor haar. “In de eerste halve ronde kwam ik steeds een beetje in de knoop met mijn voorganger, dus ik moest steeds flink in de remmen.” Maar nadat ze een beetje ruimte kreeg, begon het te lopen. In de tweede ronde slot ze aan bij het kopgroepje. Ze besloot daar even bij te komen.

In de derde ronde deed Lucinda een eerste test, maar daarmee sloeg ze direct een gaatje met de concurrentie. Lucinda: “Ik wilde zien wat er mogelijk was, maar ik had direct wat ruimte. De voorsprong kon ik daarna verder uitbouwen. De laatste ronde was het een kwestie van geen fouten maken en rustig blijven. Ik voelde mij vandaag sterk, kon die power ook goed kwijt. Vond het een leuk parcours. Zwaar en stukjes lopen lag mij goed.”

Foto Anton Vos |Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search