Opnieuw podium in wereldbekercross

Drie dagen na haar tweede wereldbekerzege van het seizoen greep Lucinda op het nippertje naast de derde. In Heusden-Zolder moest ze met twee fietslengtes verschil haar meerdere erkennen in klassementsleidster Marianne Vos. Lucinda had nochtans een prima koers gereden en ze was dan ook tevreden met weer een fraaie podiumplek op het hoogste niveau.

Het parcours in Zolder staat bekend als snel. Lucinda voelt zich daarop in haar element en ze kende dan ook een goede start. “Ik zat er gelukkig direct lekker in en was daardoor gelukkig niet bij een vroege grote valpartij betrokken”, zei ze na de race. “Door het snelle parcours was het wel lastig om echt verschil te maken.”

In de tweede ronde maakte ze een klein foutje, maar ze kon snel weer vooraan terugkeren. Gaandeweg werd het een tactische wedstrijd en voortdurend viel het stil omdat de toppers naar elkaar keken. De beslissing moest vallen in de laatste ronde.

Lucinda: “Ik had in de finale de leiding waar ik wilde. Toch wist Marianne Vos er nog langs te komen. Vervolgens lukte het mij vlak voor een lange afdaling om de leiding over te nemen, maar daarna hield ik weer iets te veel ruimte open op de trap. Marianne ging daar iets vlotter en ze nam de leiding weer over. Dat was uiteindelijk de beslissing. Een spannende leuke wedstrijd en tevreden met de tweede plek.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Showing 2 comments
 • Robert
  Beantwoorden

  Jullie vrouwen maken het veldrijden enorm spannend en mooi om te volgen.
  Hoor af en toe dat jij niet zo technisch zou zijn. Kan daar weinig tot niets van zien tijdens
  de crossen die veel techniek vragen. Hoe is dat onjuiste beeld de wereld ingekomen?
  Omdat jij op de weg ook heel goede resultaten rijdt en dus als wegrenster te boek staat?

  • Lucind Brand
   Beantwoorden

   Hoi Robert,

   Leuk te horen, dat je er zo van geniet om het vrouwen veldrijden te volgen:)
   Dit is het 3e seizoen dat ik echt serieus (er voor trainen en resultaat gericht zijn) aan het veldrijden ben. In mijn eerste jaar, maakte ik nog behoorlijk veel fouten. Dat kwam niet alleen, omdat mijn techniek aanzienlijk minder was dan de andere dames, maar ook omdat ik dus wel fysiek al goed mee kon en dus boven mijn kunnen de technische passage deed. Een foutje is natuurlijk direct fataal en ik gunde mijzelf niet de tijd en rust om zo’n passage iets rustiger te doen. Nu 3 jaar later is mijn techniek aanzienlijk verbeterd en als ik een stukje in het parcours wel lastig vind, vind ik vaker de rust in mij om dan even iets rustiger te doen. Neemt niet weg dat er soms nog wel wat techniek verschil tussen de rensters zit, maar dat is normaal.
   Dus laten we het erop houden dat wanneer je eenmaal de naam hebt je er niet zomaar vanaf geraakt;) haha

   nog veel kijk plezier en een goede jaarwisseling
   lucinda

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search