Ook in Antwerpen podium Lucinda

Lucinda houdt de vorm goed vast in het cross-circuit. Zaterdag werd ze keurig tweede in de Scheldecross van Antwerpen. Halverwege de wedstrijd leek ze de vroeg weggereden Denise Betsema nog te bedreigen, maar Lucinda bleef op 8 seconden hangen, waarna de marge weer groeide. Ze slaagde er wel ruim in om de tweede plaats veilig te stellen.

Ze was dus beste tevreden met de uitslag. “Echt super lekker reed ik niet, maar ondanks dat gingen de zandstroken en het lopen eigenlijk wel goed. De tweede plek is dan een mooie uitslag”, stelde Lucinda na afloop.

Opnieuw kende Lucinda een vrij goede start, maar Denise Betsema trok al in de eerste ronde ferm in de aanval. Lucinda zat toen nog niet vooraan, maar aan het einde van de tweede ronde schoof ze op naar de tweede plek. Ze had toen al een behoorlijke achterstand op Betsema, die keihard doortrok. Toch ging Lucinda energiek in de achtervolging, maar bij een marge van nog maar acht tellen moest ze toch even gas terug nemen.

Betsema liep weer uit en Lucinda zag haar achtervolgers ook dichterbij komen. Die kon ze echter toch nog krachtig afhouden, maar Betsema, die langzaam uitgroeit tot de verrassing van het seizoen, was al lang gevlogen.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search