Nu al tweede cross-zege van Lucinda

Het nog zo prille winterseizoen van Lucinda verloopt op rolletjes. Zaterdag boekte ze al haar tweede seizoenoverwinning in de mooie DVV-cross van Kortrijk. In een sprint op een lange steile brug klopte ze Ceylin Carmen Alvardo, die haar vorige week nog de baas was in Koksijde.

Lucinda was heel content met het parcours in de Belgische kustplaats. Snel en met een serieuze klim naar de finish. Dat kwam  haar als wegrenster natuurlijk van pas. Onderweg was één drassig stuk waar de rensters niet konden fietsen.

Traditioneel moesten de toppers in het begin knokken om hun posities. “Na sommige passages rekte de groep van vijf altijd even uit elkaar”, constateerde Lucinda. “Dus was het zaak om op te schuiven. Het tempo ging al wat omhoog, waardoor het groepje wat leek uit te dunnen.” Na een val van Annemarie Worst reden Lucinda in Alvarado weg van de concurrentie met daarbij dit keer ook wereldkampioene Sanne Cant. Zij kende tot zaterdag een nog mager seizoen.

Lucinda: “Het was niet makkelijk, maar ik had zeker veel voordeel van de weg op dit parcours. Ik voelde dat ik op de finish goed mijn kracht kwijt kon, dus durfde op de sprint te wachten. Uiteraard ben ik heel blij met mijn tweede overwinning.”

Showing 2 comments
 • Marc Durwael
  Beantwoorden

  Beste Lucinda,

  Dikke proficiat met je schitterende race en fantastische eindsprint. Weer genoten van een spannende cross met mijn favoriete renster als winnares!!
  Vriendelijke groetjes
  Marc

  • Rudy Peeters
   Beantwoorden

   Komt Lucinda aan de start in Essen en Zonhoven?

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search