Lucinda vindt draai niet in zand van Koksijde

Lucinda heeft haar prachtige wereldbekerzege van Tabor geen goed vervolg kunnen geven in Koksijde. Nu werd dat ook niet verwacht, want het zandparcours van de Belgische kustplaats is niet bepaald haar specialiteit. Ze startte nog wel goed, maar op de eerste zandduin viel ze stil. Even later kwam ze ook nog ten val. Een goede klassering was direct verkeken. Denise Betsema won bij verrassing.

“Zand is niet bepaald mijn specialiteit. Dat wisten we al maar vandaag was het gewoon ook niet mijn dag”, bekende Lucinda na de race. “De start was echt top, dat dan weer wel, maar al de eerste zandduin kwam ik niet vlot omhoog en verloor ik al weer plekken. Daarna achter op het parcours gevallen. Stuur scheef, dus dat eerst recht moeten zetten. Eer dat was gelukt, was het halve peloton wel voorbij natuurlijk.”

In het restant van de wedstrijd reed ze eigenlijk een verloren koers. Ze deed nog een fietswissel en daarna probeerde ze het nog. “Ik heb mijn best gedaan een ritme te vinden en nog wat plekken goed te maken. Meer kon ik niet doen. Een goede klassering zat er toch al niet meer in.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search