Lucinda verbaast zichzelf met bliksemstart cross-seizoen

Luicnda heeft maandag haar eerste cross van het seizoen meteen gewonnen. In de Jaarmarktcross van Niel verbaasde ze vooral zichzelf. Het was immers haar eerste cross van het winterseizoen en ze was vorige week nog verkouden waardoor ze even pas op de plaats moest maken in de voorbereiding. Lucinda stond ook voor het eerst aan de start in dienst van haar nieuwe crossploeg Telenet Baloise Lions, een team geleid door veldritlegende Sven Nys. Dat zorgde voor extra plezier. Lucinda: “Heel erg blij mee om direct zo van start te gaan in mijn nieuwe kleuren.”

Ze liet al direct zien, dat de conditie na een lang en zwaar wegseizoen nog steeds goed in orde is. Lucinda sloeg snel een gaatje. Alleen de Amerikaanse Katy Compthon en de Française Marion Riberolle konden aansluiten. De Française moest lossen, omdat Compton druk bleef zetten. Lucinda bleef echter goed in het spoor van haar voormalige poeggenote uit de Rabotijd. Bij een fietswissel van de Amerikaanse reed Lucinda alleen weg en dat bleef zo tot het einde.

Lucinda was zoals gezegd uitermate blij met deze bliksemstart: “Uiteraard waren veel toppers afwezig vanwege het verreden EK zondag. Maar voor mij is het hoe dan ook een fijne start. Dit is voor mij toch ook een verrassing. Ik had niet verwacht dat ik meteen zo lekker zou meekunnen. Maar het was natuurlijk ook een parcours waarop ik mijn kracht van de weg goed kwijt kon. Dit begin geeft me een goed gevoel, maar dit betekent niet, dat ik volgende week zomaar weer ga winnen.”

Comments
  • Willem den Braber
    Beantwoorden

    Proficiat Lucinda, beter starten kan niet !!????

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search