Lucinda nog niet in vorm maar wel tweede in Koksijde

Lucinda zoekt duidelijk nog naar haar ritme. De wereldbekerwedstrijd in Koksijde was zondag immers pas de derde koers van het veldritseizoen voor haar. Toch speelde ze al vooraan een voorname rol. Bijna greep ze nog naar winst op het parcours wat met alle zandstroken haar niet echt ligt. Ceylin del Carmen Alvarado was in de laatste ronde net iets sterker, maar de felbevochten tweede plek deed Lucinda deugd.

Ze kende een zeer goede start dit keer. “En daar was ik al blij mee”, vertelde ze na afloop. “We reden snel met vijf Nederlandse meiden aan de leiding. Ik had het daarbij zeker niet gemakkelijk, maar gelukkig werd er ook een beetje naar elkaar gekeken.” Daardoor kon Lucinda aanhaken bij de andere vier, van wie Alvarado en Yara Kastelijn de beste indruk maakten.

Druk zetten
De eerste twee ronden was Lucinda nog veroordeeld tot volgen, maar in het tweede deel van de koers kreeg ze meer vat op het gebeuren. “Gelukkig kon ik wat opschuiven, want van achteren moest ik natuurlijk steeds gaatjes dichten. De laatste twee ronden heb ik echt geprobeerd de anderen onder druk te zetten.” Een voor een haakten de anderen af. Uiteindelijk bleef alleen nog Ceylin Alvarado bij Lucinda.

De Europese kampioene bij de beloften maakte in het zand een geweldige indruk. Lucinda had daar per traditie grote moeite. Lucinda: “Ik reed continu dik op de limiet en in de laatste ronde moest de beslissing komen. Tot het laatste zandstuk waren we samen, maar Ceylin was echt frisser en ze wist dat ze er als eerste op moest draaien. Dat lukte ook en daar verloor ik definitief de aansluiting.”

Yara Kastelijn kwam vanuit de achtergrond nog terug bij Lucinda. Deze maakte in de voorlaatste bocht voor het asfalt een schuiver, maar die had geen gevolgen voor de posities. In de sprint voor de tweede plek was Lucinda oppermachtig. “Het is lang geleden, dat ik zo diep moest gaan, maar ik ben heel trots op mezelf, want ik heb hier nog nooit zo goed gereden. Bovendien was dit pas mijn derde cross van het seizoen.”

Comments
 • Marc Durwael
  Beantwoorden

  Beste Lucinda,

  Ik heb vanmiddag weer genoten van jouw cross. Wat een strijdlust en power! Een mooie tweede plaats in zo’n grote cross en dat pas in jouw derde wedstrijd!
  Dikke proficiat ik zie je gauw op het hoogste schavotje staan!!
  Vriendelijke groetjes
  Marc D Een Belgische fan!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search