Lucinda knokt zich naar tweede plek in Essen

Na een trainingskamp van een week in de zon op Mallorca heeft Lucinda zaterdag in het Belgische grensplaatsje Essen in de Brico-cross de draad in het veld weer opgepakt. Ze werd na een matige start achter Maud Kaptheijns op korte achterstand toch nog tweede en dat was een resultaat waar ze goed mee kon leven. “Hier ben ik niet minder tevreden mee”, meldde ze.

Zoals gezegd, startte ze niet echt flitsend, maar dat is ook niet echt een specialiteit van Lucinda. Op het snelle en technische parcours vond ze na de openingsronde wel haar ritme. Ze was in de tweede groep beland, maar ging van daaruit op weg naar de kopgroep. Voordat Lucinda aansluiting vond met de toppers van de koers, was Maud Kaptheijns vooraan al weggereden.

Lucinda versnelde en reed de andere achtervolgers direct uit het wiel. Ze ging op zoek naar Kaptheijns, naderde ook wel een beetje, maar bleef hangen op twaalf seconden. Kaptheijns weerde zich kranig en hield het bestaande gat in tact. “Maud was sterk en dichterbij dan die twaalf seconden kwam ik niet meer. Dus moest ik genoegen nemen met de tweede plaats, maar daar ben ik niet minder tevreden mee.” Zondag staat Lucinda aan de start van de Druivencross in Overijsse.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search