Lucinda klopt wereldkampioene Cant in sprint in Loenhout

De successenreeks van Lucinda in het veld blijft aanhouden. Na de eerste plaats van zondag in de wereldbekercross van Namen en de tweede van Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder (ook wereldbeker), volgde vrijdag weer een overwinning. Nu in de voor het DVV-klassement meetellende Azencross van Loenhout waar ze ooit haar eerste internationale veldrit reed. Lucinda was na een spectaculaire cross wereldkampioene Sanne Cant in de sprint te snel af. Cant had de voorgaande drie edities gewonnen.

Net als in Heusden-Zolder kregen de rensters in Loenhout een snel parcours voor de kiezen, maar nu wel met gladde en soms ijzige toplaag. Lucinda had een goede start te pakken, maar ze koos er al snel voor om in de eerste groep de gebeurtenissen wat van achteruit te bekijken. Denise Betsema probeerde als eerste de boel in gang te krijgen. Ze sloeg een gaatje, maar raakte dat na een val weer kwijt. Lucinda probeerde het ook, vooral om de concurrentie te vermoeien. Lucinda: “Maar dat was lastig met de technische bochtjes, waar de anderen toch iets beter waren.”

In de laatste twee rondes slaagde ze wel in haar opzet. “Ik kon toen wel goed druk zetten en daar hadden de anderen kennelijk problemen mee, want in de lange sprint kon ik ze goed afhouden. Een mooie overwinning.” Wereldkampioene Sanne Cant, die als zeer snel bekend staat, hield het nog het langste vol maar ze moest toch haar meerdere erkennen in de krachtige Lucinda. Zaterdag staat Lucinda in Bredene aan de start.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Comments
  • Jeroen van Antwerpen
    Beantwoorden

    Weer een mooi staaltje krachtpatserij op de fiets. Zelfs de wereldkampioene had er respect voor …
    Afgelopen zondag was de overwinning in Namen en niet Loenhout, dat was gisteren …

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search