Lucinda bevestigt goede vorm met 2e wereldbekerzege

Na 17 november in Tabor boekte Lucinda zondag in Namen opnieuw een prachtige wereldbekeroverwinning. Op het loodzware parcours bleef ze de nummers twee en drie Marianne Vos en Annemarie Worst ruim voor. Het is een bevestiging, dat ze intussen een stabiele plek in de wereldtop van het veldrijden heeft veroverd. Lucinda reed in Namen ook als een wereldtopper. Met overzicht, dominant en een volle bak zelfvertrouwen.

Ze kende -weer- geen beste start en raakte daardoor in het midden van het veld opgesloten. Lucinda maakte in het eerste deel van de openingsronde nog een kleine knieval en kende nog wat kleine ongelukkige momentjes. “Maar ik wist mezelf rustig te houden en de kans te geven om te herpakken. Dat lukte goed. Ik kon op de lastige klimmen alweer veel goed maken”, constateerde ze na afloop.

Toen ze uiteindelijk vooraan aansloot, kon ze even op adem komen, want de achtervolging had natuurlijk de nodige kracht gekost. Maar ze had nog ruimschoots voldoende power over. Lucinda: “Op de lange klim voelde ik me gewoon sterk en ik kon er bovenop direct weer snelheid inbrengen. Alles liep gewoon super vandaag en doordat ik zelf kon bepalen waar ik even kon adem halen, kon ik ook met de juiste focus de moeilijkere passages doen.”

Ze was uiteraard heel erg blij met deze prachtige overwinning. Ook voor haar een prima bevestiging van een nu al prachtig winterseizoen. Tweede Kerstdag volgt weer een wereldbekercross met Lucinda aan de start. In Heusden-Zolder.

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search