Lucinda baalt van brons op ‘te kort NK’

Een prolongatie van haar nationale titel heeft er zondag voor Lucinda in Rucphen eigenlijk nooit ingezeten. Ze voelde zich wel goed, maar wist vooraf ook dat het parcours niet helemaal op haar lijf was geschreven. Toch had ze gehoopt op meer, maar dat zat er eigenlijk niet meer in nadat de latere kampioene Ceylin Alvardo Lucinda’s aanval in de tweede ronde had gecounterd. Lucinda: “Ik had gehoopt, dat ik ondanks het parcours niet zo gemakkelijk weggereden zou worden.” Dat bleek dus een misrekening. Alvarado zette door en meer dan brons zat er uiteindelijk niet meer in voor Lucinda.

Groot waren de verschillen desondanks niet. In de finale verkleinde Lucinda haar achterstand zelfs nog op zowel de vooraan rijdende Alvarado als nummer twee Annemarie Worst. De laatste bleef Lucinda uiteindelijk twee tellen voor. “Jammer, ik vind ook dat we nog minimaal een ronde hadden moeten doen. Dit parcours was eigenlijk te kort voor een NK”, stelde ze, maar daaraan lag het niet alleen. “Ik ben gewoon op waarde geklopt vandaag”, gaf ze ook toe.

“Misschien had ik zelf niet zo snel de aanval moeten kiezen en af moeten wachten. Het op een tactische spelletje aan moeten laten komen. Geen idee.” De keuze was in elk geval niet de juiste, zeker niet wanneer je de geringe verschillen op de meet in ogenschouw neemt. Vervelender was, dat Lucinda zelf niet direct een oorzaak kon aanwijzen. “Ik voelde me eigenlijk best goed. Ja, het parcours was niet ideaal voor mij. Maar toch.”

Het parcours van het WK, op een voormalig vliegveld in Zwitserland, lijkt volgens ingewijden op het parcours van dit weekend in Rucphen. “Dat is momenteel niet echt bemoedigend”, constateerde Lucinda. Ze gaat zich de komende tijd dan ook intensief voorbereiden om dan nog sterker aan de start te kunnen staan. De komende week gaat ze op trainingsstage in Calpe en daarna volgt nog een training van een paar dagen met het team in Baal, de thuishaven van haar ploegmanager Sven Nys. “Het is nu een kwestie van schakelen en kijken wat ik de komende tijd nog kan doen om nog een stapje te zetten.” Haar volgende wedstrijd is de wereldbekercross van Hoogerheide op zondag 26 januari.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search