Goede entree Lucinda in het veld

Lucinda is zondag in Gavere haar eerste veldrit van het seizoen goed doorgekomen. Ze werd in de door de Italiaanse Alice Maria Arzuffi gewonnen Superprestige-cross achtste op ruim een minuut. Daar was ze zelf heel tevreden mee. Het was voor haar immers de eerste wedstrijd van het winterseizoen. Ze moest dan ook wennen en miste natuurlijk nog ritme, maar Lucinda kende ook goede momenten.

De start was nochtans niet echt goed. Ze kwam daardoor teveel in de verdrukking in de eerste twee rondes. “Ondanks dat ik soms best wel goed een andere lijn kon nemen was dat niet genoeg om echt mijn ding te doen. Daarna kwam ik in mijn ritme en richting de finale kwam ik ook weer dichter bij het podium.”

In de slotfase maakte ze helaas een fout waardoor ze de aansluiting weer verloor en tijd nodig had om opnieuw in het ritme te komen. Maar de slotconclusie was uiteindelijk goed. Lucinda: “Maar voor weer de eerste cross, absoluut tevreden om vanuit iets van een 18e positie terug te vechten naar uiteindelijk een 8e plek op een lastig parcours.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search