Blitse overwinning in moeder aller crossen

Daags na haar tweede plaats in de veldrit van Essen heeft Lucinda een spectaculaire overwinning geboekt in de Druivencross van Overijsse. In België staat deze wedstrijd bekend als ‘de moeder aller crossen’. De zege van Lucinda was opmerkelijk, omdat ze meerdere keren onderuit ging op het technische en glibberige parcours. De Britse Niki Brammeier leek daardoor steeds in gewonnen positie te komen, maar Lucinda kwam op wilskracht terug. In de slotronde sloeg ze een gaatje en maakte ze geen fout meer.

Lucinda had dit keer een goede start te pakken. Ze zat direct vooraan. Al in de eerste ronde bleek de verraderlijkheid van het parcours. De Belgische routinier Ellen van Loy, zaterdag nog derde, kwam zwaar ten val over een boomwortel en liep daarbij behoorlijk knie- en voetletsel op. Kermend van de pijn werd ze naar een ziekenhuis gebracht.

Ook Lucinda maakte kennis met de modder in Overijsse. Tot tweemaal toe gleed Lucinda in een afdaling weg en daardoor verspeelde ze steeds een kleine voorsprong op Nikki Brammeier, die op de technische stroken erg sterk was. Lucinda maakte steeds het verschil op de klimmetjes en loopstroken.

Vlak voor de slotronde leek Lucinda op weg een beslissend gat te slaan met de Britse, maar in de laatste afdaling vlak voor het ingaan van de laatste ronde gleed Lucinda het publiek in. Brammeier dichtte het gat en reed zelf weg van de Nederlandse kampioene. Op de klimt dichtte Lucinda het gat waarna Brammeier een aanval plaatste op een technisch stuk.

Lucinda: “Verderop ging ik soepeler van de fiets en kon ik hem met een rennend tussensprint net voor Niki te plaatsen. Daarna was ik bergop weer sterker waardoor het gat groter werd. Een mooi bevochten overwinning. Gelukkig heb ik geen grote schade opgelopen bij de valpartijen.”

Foto Cor Vos

Bekijk HIER het verslag op sporza.be met video’s

 

Showing 2 comments
  • Spreeuw
    Beantwoorden

    Wat een prestatie @ Overijse! Geweldig genoten! Ik supporter voor u. Veel succes verder nog dit CX seizoen. #fier

  • Lieven
    Beantwoorden

    Goed gedaan!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search